VAROITUS (www.enstaneette.com)

Varoitus sivustosta estaneet.com! Sivuston idea on, että syötät messegerin salasanan ja käyttäjä tunnuksen ja näet kuka on estänyt sinut Messenger ohjelmistossa. Mutta miettippä järjellä. Syötä salasana ja käyttäjä tunnus. Kuinka helppo ne on kerätä siitä ja alkaa käyttää niitä vaikka roskapostitukseen tai vaikka lukea kaikki postisi. Lisäksi huomiota herättävät seuraavat asiat. Sivuston on yksityisen ylläpitämä tai oikeastaan sitä ei ole mainittu. Sivuston ulkoasu on hätäisesti tehty! Sivuston ehdoissa sanotaan seuraavia kysymyksiä herättäviä asioita. Estäneiden tai poistaneiden käyttäjälistalla saattaa olla virheitä? Arpooko se varman tiedon vai mikä idea tässä on? Tässä on sivuston ehdot jotka ova todella tökerösti tehty:

“- enstaneette.com sivustoille jäsenyyttänne ja henkilökohtaisia tietojanne ei koskaan luovuteta kolmannelle osapuolelle

– enstaneette.com on MSN käyttäjien estämisen ja poistamisen näyttävä web sivusto.

– Estäneiden tai poistaneiden käyttäjien listalla saattaa olla virheitä

– enstaneette.com sivustojen mainos saatetaan lähettää MSN listanne käyttäjille

– Olette itse hyväksyneet jäsenyytenne tai sivustoille kirjautumisenne.

– Jos haluatte poistaa itsenne listalta lähettäkää sähköposti, jossa mainitsette käyttäjänimenne / MSN, Yhteystiedot(at)gmail.com osoitteeseen. Teidät poistetaan listalta mahdollisimman pian.

– Sivustojen jäsenyydellänne / kirjautumisellanne automaattisesti hyväksytte mainosten lähettämisen listallenne. Lähetetyissä mainoksissa kerrotaan mainoksen lähetyksen syyksi teidän jäsenyytenne / kirjautumisenne.”

Tämmöinen viesti oli tullut sähköpostiini. Viesti tuli erään tuntemani ihmisen postista ja luulempa että hän on itse kokeillut tätä palvelua ja nyt tietämättään levittää tätä viestiä kaikille jotka ovat hänen sähköposti osoitelistallaan.

“hei;

Maksuttomalla palvelullamme näette ketkä ovat poistaneet tai estäneet teidät MSN:ssä.

Addreess:

http:/www.enstaneette.com”

Mutta en usko hänen lähettäneen tätä viestiä minulle. Hän ei ole palveluiden ylläpitäjä, ja miksi hän kirjoittaisi muodossa: “Maksuttomalla palvelullamme” Joten tuo sivusto on mitä suuremalla todenäköisyydellä phishing sivusto (Kalastelu sivusto) jolla kalastellaan käyttäjä tunnuksia ja salasanoja. En suosittele missään tapauksessa käyttämään sivustoa. Jos oikeasti haluatte tietää kuka teidät on messengerissä poistanut käyttäjä listoilta, niin asentakaa ubuntu linux ja sielä on oma messenger ohjelmisto ja siellä näkyy suoraan kenen listoilla olette ja kenen ette. Tai vaihto ehtoisesti lähetätte sähköpostia ihmiselle jota mietitte ja kysytte suoraan. Älkää luovuttako tuntemattomille sivustoille tai palveluille tunnuksia ja salasanojanne. Ei Ikinä,  Ei koskaa ja Ei missään tapauksessa!!!

Popularity: 1% [?]

Aihe(et): Tietotekniikka Avainsanat: , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

71 vastausta kohteessa VAROITUS (www.enstaneette.com)

  1. hpguru hpguru sanoo:

    Voi tulla koska sun sposti ja sun listalla olevien spostit on tiedossa. Uusia ei tule sinne sivuille, jos et kirjaudu enää tonne. Jos kirjaudut ja sulla on uutta väkeä mesessä, uudetkin lisätään roskalistalle. ÄLÄ SIIS KIRJAUDU.

  2. Nimetön sanoo:

    MOI MUN KONEESTA HAJOS MKIRJAINSE NÄKYYMUT SITÄEISAA PAIKALLE

  3. öööh... öööh... sanoo:

    miten sain ton viestin ja painoin linkkii… joo, ei tullu ajateltuu yhtää, mut en pääsy sivulle enkä sit tietty ois ees voinu kirjautuu… Jäi vaa vaivaa et voiks silti olla et ois joku virus päässy koneeseen? Oon vähän ulkona näistä internet virus jutuist…

  4. just just sanoo:

    vittu pitääkö tälläsiikin olla

  5. cao cao sanoo:

    Ite sain viestin mun tutulta jossa luki; “Tarkista estäneet

    www,enstaneette.com”

    Painoin sitä ja onneks ei toiminu. Sitten etin googlest ja päädyin onneks tänne…. Pitäsköhän sanoo tutulle että vaihtais sen salasanan?

  6. hpguru hpguru sanoo:

    Jos haluatte vastauksen kysymyksiinne, niin lähettäkää kommenttia tännepäin: http://www.hpguru.net/2008/03/17/enstaneettecom-kasvattaa-suosionsa-huijaussivustona/

    Pyrin vastailemaan jokaiseen kyysymykseen.

  7. Sami Sami sanoo:

    Joo mulle tuli tommone viesti 7 ystävältä ja oon itekki menny lankeemaa toho…
    Kuiteki vaihoin salasanan ja se toimi. Ei oo tullu mitää ihme viestejä =)

  8. Sami Sami sanoo:

    Tossa vielä on se juttu et ku se tulee hyviltä ystäviltä se viesti nii ei epäile…

  9. Pekka Pekka sanoo:

    Jo on aikoihin eletty. Itse en tuollaisen rapakkoon sukeltanut enkä sukella, mutta toivon, että he, jotka tekivät virheen (kaikillehan niitä sattuu), saivat asiansa kuntoon!

  10. jaapatijaa... jaapatijaa... sanoo:

    yks tuttu lähetti mulle ton mut onneks olin sitä ennen käyny täällä vahingossa. käskin tutun vaihtaa salasanan ja osoitteen nopeasti. en vaa oikee saanu selvää et osasko se. kiitos kuitenki topicin tekiöille aikaisesta varoituksesta.

  11. Harri [Admin] admin sanoo:

    Ilmeisesti Tämä rauhoittui tämä ongelma, itselleni tulee vielä muutamilta kavereilta saman kaltaisia viestejä. Mutta informoin heitä kyllä aina. Hyvä tunnus merkki näytti olevan noille viesteille se että ystävä kirjautuu sisään lähettää jonkun linkin ja poistuu saman tien Offline tilaan. Silloin ei kannatta klikkaillaa kyseisiä linkkejä vaan ilmoittaa kaverille oudosta viestistä ja pyytämään vaihtamaan salasanat.

  12. katariina katariina sanoo:

    Sama viesti kulkee hieman erillä osoitteella taas… Muistakaa vaihdella salasanojanne säännöllisesti, älkääkä antako salasanojanne tuollaisille sivustoille!
    Nykyinen osoite on jotain tyyliin connectmeplus, että tiedätte varoa.

  13. minä minä sanoo:

    Sain mesen välityksellä linkin “bookplus” tai vastaavaa sen jälkeen kun tervehdin “sisäänkirjautunutta ystävääni”. Ihmettelin aluksi, mutta onneksi tajusin ajoissa.

  14. HolyLoL HolyLoL sanoo:

    Näyttää että samankaltainen huijaushomma liikkuu myös tälläisenä versiona:

    Paina tästä

    www,ExtraMeHole.info

  15. Smuli Smuli sanoo:

    Juu, mäkin kokeilin enkä tajunnut tota et vois olla jonkun hakkerin tai vataavan tekemä, kun päädyin tänne niin vaihdoin heti salasanani… :) Toivottavasti ei tullut mitään viiruksia tai mitään… :(

  16. Jonsku Jonsku sanoo:

    Nyt viisaampana en kirjautunut, kysyn vain. Liittyykö http://www.PlusTaxMusic.info myös tähän samaan sarjaan.. Serkkuni on ilmeisesti kirjautunut ja nyt mulle tuli sellainen viesti.. Viestin sisältö on seuravanlainen: “Maksuttomalla palvelullamme näette ketkä ovat poistaneet tai estäneet teidät MSN:ssä.”

  17. Jussi Jussi sanoo:

    Jonsku: Samaa huijaussarjaa on tuokin

  18. Jonsku Jonsku sanoo:

    Kiitoksia tiedosta.. Välitän varotuksen eteenpäin..

  19. Harri [Admin] admin sanoo:

    Kyllä samaa huijausta… Pyydä vaihtamaan salasana!

  20. Päivitysilmoitus: Vuosi 2008 yhteenveto | HarriTimonen.com

  21. en ikinä laita tänne mitää tunnuksiani huijausta koko sivu½!!!!!!!!!!!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>